De resultaten van de themaweek Name It Kinderkleding

Enige weken geleden is er een nieuwe themaweek geïnitieerd in Atelier Velp. Deze themaweek had als thema ‘Name It Kinderkleding’, waarbij de kunstenaar werden gestimuleerd om zelf interpretatie te geven aan het thema en hun inspiratie en creativiteit de vrije loop te laten gaan.

De onderlinge verschillen tussen de kunstenaars in Atelier Velp zijn groot. Er zijn beeldende kunstenaars, schilders, digitale kunstenaars, enzovoort. Er zijn kunstenaars die expressieve kunst maken, abstracte of andere uitingen geven aan hun creativiteit. Deze verscheidenheid is een waardevol kenmerk van Atelier Velp en geeft daarmee een waardevol kenmerk aan de themaweken.

Resultaten Name It Kinderkleding
De resultaten van de themaweek waren net zo verschillend als de natuur van de kunstenaars. Dat was natuurlijk het doel bij het thema Name It Kinderkleding. Dat was geweldig om te zien. Enkele opvallende resultaten zullen hier kort worden uitgelicht.

Becky van Loon is een kunstenaar die graag met textiel werkt. Dit thema was dus perfect voor haar weggelegd. Zij werkt veel met machines die textiel bewerken of machines waarmee je met textiel kan werken, zoals naaimachines, borduurmachines, breimachines, enzovoort.

Becky heeft ervoor gekozen om met verschillende kledingstukken van Name It Kinderkleding een expressief beeld te geven van de kinderen die de kleding produceren én de kinderen die de kleding dragen. De kleding en verdere inspiratie heeft ze gekregen via Amazingkids.nl. Het resultaat is een zeer indrukwekkend kunstwerk geworden van Name It Kinderkleding stukken die aan elkaar zijn genaaid en een nieuw object vormen.

Een andere kunstenaar, Joep van ’t Schaap, was ook geïnspireerd door kinderen. Zijn kunstwerk draaide om de kwetsbaarheid van kinderen. Hij is een beeldend kunstenaar en heeft prachtige beelden van kinderen gemaakt die hij heeft aangekleed met Name It Kinderkleding. Het resultaat is een indrukwekkend kunstwerk die je echt gezien moet hebben.

Tenslotte Francine van Voren. Francine is een schilder. Bij het thema Name It Kinderkleding, heeft ze ervoor gekozen op met name het gedeelte ‘Name It’ te gebruiken in haar schilderij. Op een indrukwekkende manier komt naar voren in hoeverre we de ingrediënten uit de levensmiddelen die we consumeren niet meer kennen. Natuurlijk heeft dit thema in het schilderij verbreedt naar kinderen, waarin de ingrediënten in de levensmiddelen voor kinderen schrikbarend slecht zijn voor de gezondheid van het kind, terwijl dit feit door de maatschappij lijkt te worden geaccepteerd.

Wij nodigen jullie graag uit om een kijkje te komen nemen naar de kunstwerken in het themaweek over Name It Kinderkleding.